kelpie

kelpie

Ferie & Dania Cup

hundelivPosted by Susanne Fri, July 25, 2008 13:00:52
Vi har været på ferie i Rude hos Tores forældre, der bor ude på landet med stor have og marker omkring. Ginny elsker at ligge udenfor og følge med i livet på landet smiley. Svigerforældrene har desuden lige fået høns - dem fandt Ginny MEGET spændende!

Samme uge var der Dania Cup ved Herlufsholm, hvilket i deltog i. Af hensyn til sønninke løb vi dog kun 1 løb/dag i stedet for 2 de første 3 dage. Men ikke desto mindre lykkedes det os at få den sidste pind i SP1 og hele 3 pinde i AG1, så nu er vi i både SP2 og AG2 smiley. Vi løb i alt 7 løb og de sidste 5 løb var fejlfrie! Sidste løb var i SP2, hvor vi blev nr. 7 ud af ca. 80 hunde. Fin debut synes jeg & jeg er såå stolt af min dejlige hund smiley.

  • Comments(1)//kelpies.dyrelunds.dk/#post20

Det forgangne år..

hundelivPosted by Susanne Sat, May 10, 2008 10:23:41
Hmm... Gad vist om jeg nogen sinde bliver den store blogger smiley . 10 mdr siden jeg sidst skrev.. Hmm ja her er jo sket en del af både godt og skidt. Min far døde den 7. juli sidste år smiley. Han havde kræft og det var i og for sig et ok tidspkt for ham at tage afsked med denne verden. Hans krop tog ikke kemoen særlig godt og han fik fred før han for alvor blev mærket af canceren.
Vi havde før dette planlagt at gå 3 uger på Camino De Santiago i Nordspanien. Denne tur blev afkortet til 10 dage istedet. Men det var dejligt trods alt at komme afsted & den perfekte ferieform for mig efter min fars død. Den gav virkelig ro til at reflektere over tilværelsen og bearbejde min sorg.


Vi har desuden aftalt at gå Caminoen igen senest i år 2013. Det ser jeg frem til smiley

Den primære årsag til at vi har sat fristen, så langt ud i fremtiden er at jeg venter vores lille søn (havde termin i denne uge) smiley. Og i 2013 vil han være 5 år og forhåbentlig sætte lidt pris på en vandretur med sine forældre (måske i lidt mere luksusudgave end en alm pilgrimsvandring smiley.

Og så til lille Ginny-pigen, der jo blev 3 år i sidste uge. Hun trives og nyder vist nok at jeg pt er hjemme hver dag. I al fald er hun blevet mere rolig. Vi er nu stoppet med agility indtil jeg har født og er klar til at følge Ginnys fine tempo igen. Lige nu bliver det mest til et par daglige ture i luntetrav.. Derudover forsøger jeg på bedste vis at hygge lidt med hende med leg & småtræne lidt.

Jeg har tilmeldt os Dania Cup i uge 28. Det bliver enormt spændende at opleve. En hel uge med agility konkurrencer. Det er planen at vi skal konkurrere i AG1 & SP1 hver dag (undtagen onsdag, der er hviledag) hele ugen. Ginny har jo 2 pinde i SP1, så om alt går vel, så rykker vi forhåbentlig op i SP2 og hvem ved måske med lidt held vi også klarer at løbe os til oprykning i AG..smiley

  • Comments(0)//kelpies.dyrelunds.dk/#post19

Sommerferie og

hundelivPosted by Susanne Mon, July 09, 2007 22:42:09
Jeg har længe haft problemer med blogen og ikke kunne skrive indlæg smiley
Men nu kommer en kort opdatering af de seneste uger. Vi har været til afslutning med agilityholdene vi træner på. Det var en heftig uge: 3* agility, 1*LP træning og en gang LP2 prøve. LP2 har jeg skrevet om på Ginnys egen side.

Denne weekend var vi så afsted til det længe ventede klikkerkursus med Bianca. Kurset er stykket sådan sammen at hver af de ti hunde med førere er på 2* 20 min begge dage. Dette synes jeg er en virkelig god opbygning, da man har instruktørens fulde opmærksomhed i den tid, man er på. Desuden er man fri til at iagtage og lære medens de andre er på. Jeg havde valgt at få hjælp til de øvelser Ginny og jeg har proplemer med, så vi lagde ud med fri ved fod. fortsætning følger...

  • Comments(0)//kelpies.dyrelunds.dk/#post18

Lidt af hvert

hundelivPosted by Susanne Sun, June 10, 2007 10:16:15

Ginny og jeg har ret så meget at se til nu for tiden, så der har ikke været tid til at få skrevet her i bloggen. Men jeg vil forsøge at skrive lidt om hvad vi har bedrevet tiden med den sidste måneds tid.

Mandagsaftenerne tilbringer vi i Albertslund, hvor jeg er instruktør. Første hold er for begyndere, så Ginny ligger pænt i sit bur og venter imens. Andet og sidste hold er for øvede og her træner Ginny med. Den ene af kursisterne på det øvede hold har været uheldig og kan ikke selv løbe med sin hund (en stor lab-blanding). Jeg har så løbet med den ved to træningsgange. Det har været sjovt og lærerigt at løbe med en helt anden type hund. Lab-blanding skal opmuntres en del undervejs og er også ret meget langsommere end Ginny. Så den skal handles helt anderledes end Ginny.

Onsdag træner vi i Vallensbæk agility sport (BCK) på holdet for de letøvede. Særligt jeg får enormt meget ud af at træne med her, da der jo er instruktør på til at fortælle hvilke fejl jeg laver. Ginny er bogstaveligt talt holdetas sorte får smiley (det er næsten ene sort/hvide bc'ere på holdet).

Torsdage cykler vi så de 4,5 km ud til Albertslund, hvor vi træner lydighed i 1-1 1/2 før vi cykler hjemad igen.

3 søndage i maj var vi på massagekursus, hvor jeg selv sagt lærte hvordan jeg skulle massere Ginny. Jeg har længe været lidt bekymret for om Ginny manglede lidt massage. Ikke fordi hun har vist tegn på ubehag, men mere fordi at hun jo løber agility 2*ugentlig, springer herhjemme når vi selv-træner og løber 5-6 km med kæresten 3-4 gange om ugen og jo også cykler sammen med mig onsdage og torsdage.

I alle fald har det været enormt lærerigt at være på massage-kursus, samt at det har lettet lidt på min bekymring.smiley

Konkurrence mæssigt har vi også været aktive smiley

Den 3. juni debuterede vi i LP2 i Fensmark. Det blev til en 3. pr. Bedømmelsen findes på Ginnys LP-side. Jeg har tilmeldt os til LP2 igen den 30.juni i Lyngby. Det giver os 3 uger til at få et par ting på plads smiley. Nej, pjat men Ginny behøver absolut træning i at være ude til stævner.

I går den 9. juni debuterede vi i agility. Jeg var et kvaj og glemte alt om hvad jeg har lært Ginny om felter smiley. Spring gik det lidt bedre, borset fra at vi fik en ærgelig fejl på hjulet. Ginny løb hurtigere end hurtigt og banen var meget ligeud, så jeg fik ikke markeret hjulet ordentlig med det resultat at ginny løb forbi.. På trods af denne fejl, hvor vi brugte tid på at rette, så klarede vi banen på 1 sek. under banetid. Vi endte rent faktisk med at blive nr 2 i klassen! Så endnu mere ærgeligt at jeg kvajede mig, da vi ellers ville have fået vores 1. pind.. men pyt vi havde det kanon sjovt begge to. Alt i alt er jeg ret så tilfreds med vores debut. Nu træner vi mere sikkerhed og så er vi klar til igen til august smiley

  • Comments(0)//kelpies.dyrelunds.dk/#post17

2 ÅR !

hundelivPosted by Susanne Sun, April 15, 2007 08:06:22

I dag er det 2 år siden Gorgeous Ginny kom til verden. Øj hvor jeg husker den dag. Jeg var lige kommet hjem fra arbejde og tændte pc'en. Der lå en helt frisk mail fra Pia, der skrev at nu var Xtra ved at føde og at 2 tæver var født. Om jeg stadig var interesseret? Knap havde jeg læst det og svaret, så var PIa klar på MSN og YES jeg var klart interesseret! smiley. Jeg havde jo lagt forespørgsel ind på på en hvalp 2-3 mdr. før parring mellen Xtra og Jack var planlagt til at skulle ske. Og indtil nu har hun været al ventiden værd. Hun er bare en skøn hund.

  • Comments(2)//kelpies.dyrelunds.dk/#post16

Stillingsskift

TræningsdagbogPosted by Susanne Mon, March 26, 2007 18:42:57

At det kan være så svært at svinge bagbenene op...Nu har vi trænet stillingsskift 2-4 gange/dag i over en uge. En del af skylden (hvis ikke al smiley) har jeg selv. Jeg har lært Ginny at stå under gang, hvilket hun klarer fint. Men tydeligvis har hun ikke forstået hvad jeg præcist mener med stå. Hun har forstået at hun skal stoppe og blive stående, men ikke at "stå" betyder: Stil dig med alle fire ben i jorden. Dette kræver at Ginny skal svinge bagbenene op, når hun skal fra sit til stå. Dette har vi trænet, men samtidig har jeg på et andet tidspunkt lært hende "nose-touch" på min hånd og mit signal til stå har hun forstået som "nose-touch". Hvor dum kan jeg være? smiley

Nå men jeg har jo så været nødt til at begynde helt forfra med Ginny og "stå". Jeg har forsøgt mig lidt fem, da jeg jo ville lære hende lydkommandoen uden håndsignal.

jeg har forsøgt at have ginny siddende ved min side og taget et skridt frem og sagt stå. Det kan hun jo selvfølgelig, da hun kan stå under gang.

Så endelig fandt jeg på dette:

Ginny sit - stå - kast godbid mellem forpoterne - ginny står - klik

videre herfra:

Ginny sit - stå - lad som om godbid kastes- ginny står - klik - godbid mellem forpoter eller over hovedet

Nu endelig efter lidt over en uges daglig træning af dette, så er Ginny rimelig sikker på at stå betyder at hun skal strække bagbenene smiley

  • Comments(0)//kelpies.dyrelunds.dk/#post15

Forsvundet indlæg..

hundelivPosted by Susanne Fri, March 16, 2007 07:45:59

Hmm...jeg havde skrevet et indlæg her til morgen. Og nu er det væk! Øv, jeg har muligvis ikke fået trykket gem smiley

Nå men i al fald gik det ud på at fortælle om at Ginny har udfordret sin svenske søster Gimla. Og at jeg derfor har oprettet en træningsdagbog, som kan læses ved at klikke på linket i bjælken ovenfor..

  • Comments(1)//kelpies.dyrelunds.dk/#post14

Så går vi i gang!

TræningsdagbogPosted by Susanne Fri, March 16, 2007 07:41:47

Nu træner vi mod at få LP i år smiley. I går trænede vi:

Fremadsendelse til Felt:

Denne øvelse sidder efterhånden rigtig godt og jeg er rimelig tilfreds. Ginny løber direkte ud til feltet i høj fart. smiley Hun har dog fået en tendens til at løbe ud og stille sig lige bag feltet. Dette er jeg indtil nu ikke så bange for, da det imine øjne er bedre at få et hurtigt og direkte udløb, samt at hunden ikke stopper før jeg får afgivet kommando til evt stå. Men det skal jo selfølgelig sidde præcist, så en lille detalje at arbejde videre på her...

Fri ved fod:

Stadig langt endnu for et tæt følge. Ginny sætter sig tæt op ad mit ben, men så snart vi går, så er hun 10-20 cm fra mig. Hun kigger dog op smiley

Apport:

Her arbejder vi mod at få en lige plads ved afslutningen. Ellers kan vi ikke rette meget op på denne smiley

Sit i 2min:

Lidt svært at træne, når man mangler "gruppen" smiley. Men Ginny sitter pænt, så må vi ud at træne i klubben senere..

Stillingsskift:

fra sit til dæk og fra dæk/stå til sit er Ginny ganske ok. Det er efterhånden sjældent at hun rykker fremsmiley

Men stå har Ginny ikke helt forstået, så jeg er bange for at vi må starte helt fra bunden med indlæring her smiley

Første indlæg i vores træningsdagbog blev da vist mere en beskrivelse af, hvor langt vi er smiley

  • Comments(0)//kelpies.dyrelunds.dk/#post13
Next »